MARS EN SPORT

MARS EN SPORT

Mars gelooft in de principes van een gezonde levensstijl: een evenwichtige voeding in combinatie met regelmatige fysieke inspanning.

 

 

Mars loopt door Brussel

Op 31 mei 2009 zetten heel wat medewerkers van Mars Belgium en hun vrienden en familie hun sportiefste beentje voor tijdens de 30e editie van de 20 km door Brussel. Maar liefst 304 Mars runners liepen voor Dyadis, een organisatie die zich bezighoudt met o.a. het opleiden van assistentiehonden voor fysiek mindervaliden.

Sport en voeding

Mars ondersteunt al meer dan een kwart eeuw wetenschappelijke onderzoeksprojecten op het vlak van voeding.

Mars ontwikkelde onder meer educatieve brochures en video’s, in nauwe samenwerking met diëtisten en sportprofessoren.

Mars is, als eerste bedrijf, al sinds 1990 betrokken bij wetenschappelijk onderzoek naar en communicatie rond lichaamsbeweging en sport.

Om jongeren aan te moedigen om meer te bewegen en sport te combineren met een evenwichtige voeding, werkt Mars in België nauw samen met het BVLO en AFFSS. Via deze verenigingen staat Mars in contact met 1.000 sportleerkrachten en bereikt het bedrijf 107.000 jongeren.

Actie en plezier

Genoeg bewegen, dat is zowat het belangrijkste voor een gezonde levensstijl. Al tientallen jaren zet Mars zich in voor meer sport en beweging in het dagelijks leven.

Mars stimuleert een actieve en evenwichtige levensstijl en steunt daarom verschillende, zorgvuldig geselecteerde programma’s die sport en beweging bevorderen. Het bedrijf heeft dan ook een lange traditie in het actief promoten van lichaamsbeweging en het sponsoren van tal van sportieve activiteiten.

Sponsoring

Een fervent promotor van fysieke activiteit kan bij sportevenementen natuurlijk niet zelf aan de kant blijven staan. Daarom is Mars actief betrokken bij zowel internationale als kleinschalige en lokale organisaties voor kinderen en volwassenen.

De medewerkers van Mars zetten vaak ook letterlijk hun beste beentje voor. Een voorbeeld hiervan is de 20 km van Brussel, waar dit jaar 10% van de medewerkers van Mars Belgium zelf aan de start stond. Mars moedigt zijn werknemers dan ook al jaren aan om deel te nemen aan verscheidene sportevenementen.

Onmogelijk om hier alle door Mars gesponsorde sportevenementen op te sommen, maar hieronder vind je een kleine selectie van markante gebeurtenissen:

  • Sponsoring van de wielerploeg “Mars Flandria”, die in 1960 het wereldkampioenschap op de weg en cyclo cross in België won;
  • Marathon van 1983 tot 1988;
  • Wereldkampioenschappen atletiek in 1991 en 1995;
  • Olympische Spelen in Albertville en Barcelona (beide in 1992);
  • Het 1e Wereldkampioenschap Vrouwenvoetbal in China (1991) en later ook in Zweden (1996);
  • Wereldbeker voetbal in de VS (1994) en Frankrijk (1998);
  • Sponsoring van de Diabolix Club in België;
  • Snickers Cross Cup (2000 en 2001);
  • Langdurige medewerking aan BVLO/AFFS en AES (sinds 2001);
  • 20 km van Brussel (2008);

 

Terug