BEWEEGTIPS VOOR JEZELF

BEWEEGTIPS VOOR JEZELF

Door te bewegen verbruik je energie en ontstress je. Beweging leidt je af van ongecontroleerd eten en het bevordert je zelfbewustzijn.
Bewegen is niet moeilijk: wie wil bewegen, kan dat overal. Wat extra beweging kun je immers makkelijk en speels in je dagelijkse leven inpassen.

 Tel de treden van de trap tot aan je appartement in plaats van de lift te nemen; neem eens wat vaker de fiets voor kleine boodschappen in je buurt…

Met enkele handige tips breng je wat meer beweging in je dagelijkse leven.

Beweegtips voor thuis
Beweegtips in het groen

Beweegtips tijdens het winkelen
Beweegtips op het werk

Beweegtips voor thuis

Doe aan “powercleaning”
Niemand offert graag zijn weekend op om het huishouden te doen. Reden te meer om de klus in een recordtempo te klaren. Zet je partner in om samen, binnen een vooraf afgesproken tijd, het huis te poetsen en verdeel vooraf de taken.
Schoonmaken tegen de klok geeft je meer energie en je verbrandt gegarandeerd meer calorieën. Bovendien blijft er nadien meer tijd over voor leuke dingen!

Sportief tv-kijken
Maak cirkelvormige bewegingen met je benen of met je armen, span en ontspan je billen afwisselend. Doe tijdens de reclameblokken sit-ups en gemakkelijke spieroefeningen voor je armen.
Verstop de afstandsbediening en sta op om de zender te veranderen. Tv-kijken was nog nooit zo sportief!

Beweegtips in het groen

Picknick
Nodig eens vrienden uit voor een picknick, voorafgegaan door een stevige wandeling. Tijdens het wandelen kun je gezellig babbelen en er gaat niets boven een gastronomisch diner in de natuur.

Speel mee!
Doe samen met je kinderen actieve dingen: op het speelplein, tijdens een boswandeling of bij een bezoek aan het museum. Zo blijf je niet alleen lichamelijk in beweging, maar doe je ook iets aan je geestelijke gezondheid.
Met je kind nog eens frisbee gooien, springspelletjes doen of met de bal spelen.
Leuk om te doen, ook al is het maar 5 minuutjes voor het avondeten.

Beweegtips tijdens het winkelen

Parkeer je wagen ver van de winkel
Woon je te ver van de winkel om te voet of met de fiets te gaan, las dan een kleine wandeling in om van de wagen naar de deur van de supermarkt te gaan.

Neem de trap
Steeds meer shoppingcentra hebben roltrappen. Laat je niet verleiden en neem altijd de trap.

Beweegtips op het werk

Bushalte
Neem je het openbaar vervoer? Stap dan eens een halte vroeger af. Een kleine wandeling voor je begint te werken doet echt deugd!

Neem de trap
Neem zoveel mogelijk de trap in plaats van de lift.

In het park
Ga - als het weer het toelaat - ’s middags lunchen en wandelen in het park. De groene, rustgevende omgeving zal je ook mentaal helemaal weer opkrikken. Bij slecht weer kun je naar het dichtstbijzijnde shoppingcenter. Weer een ideale gelegenheid om zonder schuldgevoelens te winkelen.

Ga om een broodje
In veel bedrijven kun je aan de receptie een broodje bestellen. Probeer dit zoveel mogelijk te vermijden en ga ’s middags zelf op ontdekking naar de beste broodjeszaken. Dan ben je er bovendien even uit.

Terug